Hat Sanatı Örnekleri

Thumbnail image 

Hat Sanatı Örnekleri


Günümüze kadar gelen birçok hat örneği bulunmaktadır. Bu örnekleri incelemek ve ilham almak iyi bir hattat olmak için gereklidir.


İsmail Zühdü Efendi doğduğu tarih bilinmemekle birlikte 1806 Ada İstanbul’da vefat etmiştir. Ustanın leylek besmele olarak tanımlanan eseri resme benzeyen hatlar arasında çok önemlidir. İslamiyet’in insan resmi çizimini yasakladığına inanılmasıyla, bazı hattatlar istiflerini resim şekline sokarak yazmışlardır. Usta döneminin çiçekli tezhibiyle çerçevelenen ve içerisinde Kâbe’nin bir tasvirinin de yer aldığı bu çok önemli levhası şimdi Topkapı Sarayı Müzesi’nde saklanıyor. Mutlaka görülmesi gereken bir eserdir.


Sultan Üçüncü Ahmed 1703’le 1730 yılları arasında yaşamaktadır. Sultan Üçüncü Ahmed Osmanlı İmparatorluğu’nda batılılaşma hareketlerinin başladığı dönemde tahta gelmiştir. Batılılaşma çabalarına rağmen hat konusunda dönemin ünlü ustalarından ders almıştır. Ahmed’in hatt-ı hümayunları büyük önem taşımaktadır. Hükümdarın kendi çektiği tuğra, bugün Topkapı Sarayı’nda muhafaza ediliyor.


En Başarılı Arapça Yazı Bilenler, Ucuz Arapça Kurs Verenler, Arapça Kursu Verenler, Arapça Kursları ile ilgili bilgi almak ve doğru bir adreste eğitim alarak başarılı çalışmalar yapmak için kursumuz ile iletişime geçebilirsiniz.


Thumbnail image 

Konyada En İyi Kuran Yazanlar, Konyada Güzel Kur'an Yazan Ustalar, Konyada Hat Sanatı Örneği, Konyada ki Hat Sanatı Çalışanları, Konyada ki Kur'an Tefsiri İle Uğraşanlar, Konyada Kur'an Yazan Kişiler, Konyada Kur'an Yazımı İle Uğraşanlar, Konyada Kuranı Kerimi Yazanlar